U okviru manifestacije Belgrade Restaurant Show biće održana i 5 Star Dinner, jedinstvena večera humanitarnog karaktera za 100 zvanica, koja je zakazana za 28. septembar. Petorica izuzetnih šefova u fine dining restoranu The Square koji radi u okviru hotela Square Nine predstaviće se autorskim jelima, specijalno kreiranim za ovu priliku, a ceo prihod biće doniran Svratištu za decu ulice.
I ovog puta, kao i prošle godine, na ovom gala događaju kuvaće neki od najboljih šefova na domaćoj gastro sceni. Goste očekuju kreacije šefova Davida Šimunića, Filipa Ćirića, Nikole Stojakovića, Marka Aćimovića i Milana Lekića, koji će zajedničkim snagama, ukrštenim varjačama i vrhunskim jelima predstaviti restorane iz kojih dolaze. Ovih pet veličanstvenih šefova kreirali su degustacioni meni koji će zadovoljiti i najzahtevnija nepca.
Nakon ukusnog pozdrava iz kuhinje koji će gostima nagovestiti šta ih čeka tokom večere, uslediće prvi gang sa potpisom restorana Homa, osvežavajuće, autorsko jelo izvanrednog Filipa Ćirića, a nakon toga, sjajni Nikola Stojaković iz restorana Fleur de Sel smeštenog u okviru vinarije Šapat pripremiće toplo predjelo. Treći gang rezervisan je za talentovanog Marka Aćimovića, šefa kuhinje jednog od trenutno najpopularnijih restorana u Srbiji, Fig sa Fruške gore, dok će celu priču zaokružiti maestralni David Šimunić svojim autorskim jelom kojim predstavlja restoran The Square. U samoj završnici, fenomenalni Milan Lekić, poslastičar koji stoji iza slatke radionice kolača, torti i keksa, Artisan Cake Shop pokazaće šta sve ume i zašto je već godinama u samom vrhu domaćeg poslastičarstva.
Svaki sled pratiće i velika srpska vina i odabrani destilati. Piće dobrodošlice biće džin Twin Tigers poslužen kao osvežavajući džin fiz, dok uz šefovski pozdrav iz kuhinje dolaze penušavci Eclater 2018 vinarije Zvonko Bogdan i Biser 2018 vinarije Aleksić. Obrok će pratiti i Matijašević Belina 2021, Atila Sauvignon Blanc 2022 vinarije Šapat, Vinčićev Grašac Grand Fru 2020, Terasa Chardonnay 2022 vinarije Matalj, Radovanov Prokupac 100% 2020, Stifler’s Mom Shiraz 2019 iz Erdevika i kasna berba grašca Tri sunca 2019 iz Fruškogorskih vinograda. Na kraju, uz kafu i petit fours premijerno će biti poslužena šljivovica Kraljica odležala 14 godina iz čuvene destilerije Zarić.