Jedan od beogradskih restorana koji su zaslužili preporuku uglednog Mišlenovog vodiča je i Metropolitan Grill, smešten u hotelu Hyatt Regency Belgrade. Šef Milan Čotra u ovom restoranu stvara jela internacionalne kuhinje, u skladu sa zahtevima šarolike međunarodne klijentele hotela. Mišlenovi inspektori istakli su da je ovo savršena lokacija za opušten obrok uz uslugu na svetskom nivou, a meni pored internacionalnih, nudi i različite domaće specijalitete. Kulinarske bisere Milana Čotre i njegovog tima prati i vinska karta sa vrhunskim domaćim i regionalnim etiketama.
Meni 1:
Zapečena tuna, cvekla punjena sirom, pena od zelene soje i citrusa, mrvice od crnih maslina
Riba pripremana na pari na podlozi od hrskavog krompira, sa pireom od celera i kestena, kavijarom od balzamika i ekstra devičanskim maslinovim uljem
Mus od tri vrste čokolade sa prelivom od malina
Meni 2:
Salata od šargarepe sa perlama jabuke i sa mladim kozijim sirom, semenkama slačice, medom i prelivom od citrusa, čilijem i mikrobiljem
Dimljeni pačiji file sa karfiolom, pireom od cvekle i sosom od pomorandže
Mus od malina u kremastoj peni od kokosa